Actie 2022.

*05daagse vliegreis, Sharm El Sheikh, 5*Hotels alle inclusief. v.a. € 679,- ...

**Umrah (????).

Umrah Programm v.a. € 1595,-...

*** Hadj (????).

Hadj Programma v.a., € 5255,-...

fotoboek

fotoboek Alexandria
fotoboek Cairo-Elgiza
fotoboek heilige familie
fotoboek Luxor-Aswan
fotoboek Saudi-Arabia


FAQ

Op deze pagina geeft Isis Reizen antwoord op 'veel gestelde vragen'.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Veel gestelde vragen:

Wat is een tour operator?

Een touroperator is een bedrijf dat complete vakantiereizen samenstelt uit de individuele onderdelen, zoals een vlucht met een chartermaatschappij, een hotelverblijf, vervoer van de bestemmingsluchthaven naar het hotel en de diensten van een plaatselijke vertegenwoordiger van de reisorganisator, allemaal voor een prijs. Deze reizen worden ook wel pakketreizen genoemd. Ook kunnen dagtochten, een huurauto en andere zaken deel uitmaken van het pakket.

Wat is een pakketreis?

Een pakketreis is een complete vakantiereis, zoals een vlucht, een hotelverblijf, vervoer van de bestemmingsluchthaven naar het hotel en de diensten van een plaatselijke vertegenwoordiger van de reisorganisator.

Mag ik reizen als ik zwanger ben?

Bent u zwanger, dan moet u er rekening mee houden dat bepaalde vliegtuigmaatschappijen een certificaat zullen vragen van uw dokter waarop staat hoeveel weken u reeds zwanger bent. Tot in de 32e week mag men in principe het vliegtuig nemen.

Moet ik een reisverzekering afsluiten?

Tijdens uw vakantie wilt u vrij zijn van zorgen en verplichtingen en onbekommerd kunnen genieten van uw welverdiende rust. En juist daarom is het belangrijk dat u zich goed verzekert. In de reisbrochures vindt u daarover al heel wat informatie en ook de reisagent kan u daarover de nodige inlichtingen verstrekken. Globaal worden drie verzekeringen onderscheiden: de reisverzekering, de annuleringsverzekering en de bagageverzekering.

Waartoe dient een annuleringsverzekering?

Met een annuleringsverzekering wordt uitstel geen afstel. Jammer genoeg kan het voorkomen dat u uw reis door omstandigheden moet afgelasten. Heel wat "persoonlijke factoren", zoals een ernstige ziekte, een ongeval of een sterfgeval kunnen u noodzaken van uw reis af te zien. In die gevallen kan het hard aankomen als u toch annuleringskosten moet betalen. Een annuleringsverzekering kan u volledig schadeloos stellen als u uw reis door dergelijke onverwachte omstandigheden moet annuleren.

Kan ik de tour operator nog bereiken tijdens mijn vakantie?

Op populaire vakantiebestemmingen en in het toeristisch hoogseizoen beschikt de reisorganisator meestal over een plaatselijke vertegenwoordiger die je 24 uur per dag, 7 dagen per week kan bereiken voor het oplossen van ernstige problemen en voor bijstand in noodgevallen. Daarnaast bestaat er een permanente telefoonservice via een noodnummer, waar u in uw eigen taal terecht kunt.
Meer informatie daarover vindt u terug in uw reisdocumenten.

Hoe reis je binnen Egypte?

Vliegtuig:
In Egypte vliegt u met Egypt Air. Egypt Air verzorgt verbindingen tussen onder andere Alexandria, Cairo, Luxor, Hurghada, Sharm el Sheikh, Aswan en Abu Simbel. Dit scheelt u vaak uren aan reistijd.
Openbaar vervoer:
Het openbaar vervoer in Egypte bestaat een uitgebreid netwerk van bussen die tussen verschillende steden rijden. Zeker in het hoogseizoen is het aan te raden om vooraf te reserveren. Wat grotere steden hebben een centraal busstation waar alle bussen aankomen en vertrekken. Hier kunt u ook de bustickets kopen. Vaak wordt de bestemming alleen in het Arabisch aangegeven.
Sommige trajecten kunt u het beste per trein bereizen. Afhankelijk van uw budget kunt u kiezen voor 1e of 2e klasse treinen. Er rijdt een comfortabele nachttrein met zitplaatsen, maar ook speciale slaapcabines tussen Cairo, Luxor en Aswan.

Er is een groot aantal taxi's die u gemakkelijk van A naar B brengen. Spreek vooraf een prijs af om vervelende verrassingen te voorkomen! Over het algemeen zijn taxi's en huurauto's met chauffeur de meest comfortabel en veiligste manier van transport.
Huurauto:
Het is niet gemakkelijk om met een huurauto Egypte te verkennen. Je dient allerlei permissies te hebben om van plaats A naar B te komen en het is dus beter om een auto met chauffeur in te huren die dan ook gelijk de benodigde permissies regelt.

Wat is de beste reistijd?

Egypte heeft een warm en droog klimaat. Het hele jaar door is het land goed te bezoeken, maar wat de beste periode is, hangt ook af van het doel van uw bezoek. In de winter is het in het noorden gemiddeld 17C. Dit is een prima periode om de tempels en piramides te bezichtigen. Voor een strandverblijf is het over het algemeen net iets te fris. In de zomer worden temperaturen tot rond de 39C bereikt. U kunt dan verkoeling vinden aan de kust van de Middellandse Zee in Alexandria, en de Rode Zee in Sharm El Sheikh of Hurghada. In het algemeen is dus de lente of herfst de beste periode voor een bezoek aan Egypte.

Welke valuta wordt er gebruikt?

De munteenheid van Egypte is de Egyptische pond. 1 pond bestaat uit 100 piaster. Let dus goed op dat u het wisselgeld in ponden krijgt en niet in piasters! Een euro is momenteel ongeveer 8 pond waard (aug 2010).
In de meeste plaatsen in Egypte kunt u pinnen met uw bankpas en worden creditcards geaccepteerd.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Een geldig paspoort is vereist. Mensen met een Nederlands paspoort hebben voor Egypte een visum nodig. Deze kunt u bij aankomst op de luchthaven aanschaffen en is 1 maand geldig. (ca.€ 15,-) Het paspoort moet na thuiskomst nog 2 maanden geldig zijn.
Indien u alleen de Sina bezoekt heeft u geen volledig visum nodig. Bij binnenkomst krijgt u een gratis stempel in uw paspoort. Houdt er rekening mee dat u hiermee niet naar het Nationaal Park Ras Mohamed (een geliefde duikspot) kunt.

Wanneer zijn de feestdagen in Egypte?

1 januari: Nieuwjaar
januari: Koptisch kerstfeest
maart/april: Koptisch pasen
25 april: Dag van de Bevrijding in Sina.
1 mei: Dag van de Arbeid
18 juni: Evacuatiedag
23 juli: Dag van de Revolutie van 1952
15 augustus: Wafa'a el-Nil, feest van de overstroming van de Nijl
11 september: Koptisch nieuwjaar (op 12 sept. in een schrikkeljaar)
6 oktober: Dag van de Strijdkrachten (Nationale Feestdag)
24 oktober: Nationale Suez-Dag
23 december: Dag van de Overwinning

Egypte is een islamitisch land en religieuze feestdagen zijn dan ook zeer belangrijk. De data van deze feesten varieren. Houdt er rekening mee dat bussen tijdens deze feesten snel zijn volgeboekt. Ook tijdens de Ramadan zijn er beperkte mogelijkheden.

Heb ik een visum nodig voor een bezoek aan Egypte?

Ja, voor een verblijf in Egypte heeft u een visum nodig, deze kunt u bij aankomst op de luchthaven aanschaffen.

Hoe moet ik de namen van de passagiers invullen tijdens het boeken?

Vermeld bij uw boeking de volledige voor- en achternaam zoals deze ook in het paspoort staat! Bij dames moet altijd de meisjesnaam ingevuld worden..

------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij helpen u graag verder met het maken van een goede keuze, het boeken van een reis, of het beantwoorden van uw vragen.