Actie 2022.

*05daagse vliegreis, Sharm El Sheikh, 5*Hotels alle inclusief. v.a. € 679,- ...

**Umrah (????).

Umrah Programm v.a. € 1595,-...

*** Hadj (????).

Hadj Programma v.a., € 5255,-...

fotoboek

fotoboek Alexandria
fotoboek Cairo-Elgiza
fotoboek heilige familie
fotoboek Luxor-Aswan
fotoboek Saudi-Arabia


Bahrein

Bahrein is een eilandstaat in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein. Het ligt ingeklemd tussen Saoedi-Arabië in het westen en Qatar in het oosten en zuiden. Als centraal gelegen golfstaatje vervult het een belangrijke economische en financiële positie binnen de oliewereld. Het staatje is, ter vergelijking, iets groter dan de Noordoostpolder in Nederland.

De naam Bahrein betekent letterlijk twee zeeën in het Arabisch. Bahrein werd op 16 december 1971 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Het land behoort tot de Arabische Liga.

Bahrein bestaat uit een groep van 33 eilanden in de Perzische Golf, onderling verbonden door een netwerk van bruggen. Er is ook een brugverbinding met Saoedi-Arabië: de Koning Fahd Causeway. Bahrein betekent letterlijk "twee zeeën", doelend op de laag zoet water die vroeger onder de zoute laag zeewater rond de eilanden lag. Deze laag zoet water is verdwenen. Door het huidige klimaat in de Golf is Bahrein grotendeels woestijn. Andere noemenswaardige eilanden zijn Umm Nasaneiland, Muharraq, Nabih Saliheiland en de Hawareilanden voor de kust van Qatar.

Bestuurlijk gezien is het land opgedeeld in vijf gouvernementen (muhafazat).

Bahrein stond waarschijnlijk al vroeg in verbinding met de cultuur van het oude Soemerië. Het is vrijwel zeker dat het land in die dagen Dilmun genoemd werd.

Een belangrijke historische plek is de tell Qal'at al-Bahrein, waarvan de eerste vondsten van bewoning terug gaan tot 2300 v.Chr.

De Portugezen bestuurden Bahrein van 1521 tot 1602. In 1783 greep de familie Khalifa de macht en die regeert tot op heden. Van 1861 tot 1971 bestuurden de Britten het gehele eiland, maar in naam bleef Bahrein onafhankelijk. Na terugtrekking van de Britten verklaarde sjeik Isa bin Salman al-Khalifa zich tot emir. In 1975 greep de emir de absolute macht.

In 2001 werd een referendum gehouden en de uitkomst hiervan bepaalde dat het parlement de macht in handen zou krijgen en het land daarmee een constitutionele monarchie werd.