Actie 2021.

*05daagse vliegreis, Sharm El Sheikh, 5*Hotels alle inclusief. v.a. € 480,- ...

**Umrah (????).

Umrah Programm v.a. € 1395,-...

*** Hadj (????).

Hadj Programma v.a., € 4695,-...

fotoboek

fotoboek Alexandria
fotoboek Cairo-Elgiza
fotoboek heilige familie
fotoboek Luxor-Aswan
fotoboek Saudi-Arabia


de Verenigde Arabische Emiraten - Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn een land in Azi dat aan Saoedi-Arabi en Oman grenst. Het omvat zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. De Verenigde Arabische Emiraten zijn rijk aan olie. Abu Dhabi is verreweg het grootst in oppervlakte. Het land behoort tot de Arabische Liga.

* Dubai is booming! Het is de snelst groeiende stad ter wereld waar het bruist van de nieuwe ideen. Je ziet hier met eigen ogen de meest bizarre projecten realiteit worden.

Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en tevens de naam van de hoofdstad het gelijknamige emiraat. Veel mensen denken dat Dubai de hoofdstad is van de VAE, maar dat is Abu Dhabi. Dubai is rijk geworden aan de olie. Al het verdiende geld wordt nu gebruikt om de stad, de aangrenzende oceaan en de enorme woestijn ernaast om te toveren tot een wereld van luxe en plezier die de wereld tot nu toe nog niet gezien heeft. Want in Dubai weten ze ook dat de olievoorrad een keer op gaat raken. Daarom wordt er nu veel genvesteerd in toerisme. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is voor ieder wat wils: strand, zee, heel veel winkel- gelegenheid en een bruisend nachtleven. En wie het avontuur niet schuwt, kan op een uurtje afstand zo de woestijn intrekken.

Dubai is de laatste jaren een wereldberoemde vakantiebestemming geworden door het vele geld dat de lokale oliesjeiks in de ontwikkeling van de stad hebben gestoken. Zo kun je er slapen in het enige zevensterren hotel ter wereld en zijn ze bezig een kunstmatig eiland aan te leggen in de vorm van een palmboom waar nog eens tienduizenden huizen op passen.

Dubai heeft meerdere records op zijn naam staan:

Grootste schuld , Meeste hijskranen op n plek, Grootste bevolkingsgroei , Hoogste hoteltoren , Hoogste gebouw , Grootste winkelcentrum , Hoogst spuitende fontein , Langste fontein , Grootste themapark , Snelst economisch groeiende stad , toren met meeste verdiepingen, hoogste door de mens gemaakte toren ooit, langste verticale betonnen paal , enige 7-sterren hotel , snelste lift , hoogst liggende zwembad , hoogst liggende restaurant.