Cairo, Sharm, St Catherine.

7 daagse vliegreis. 

 

Dag 1: Cairo

Aankomst Cairo luchthaven, ontvangst en begeleiding naar het hotel om in te checken. Eerste overnachting.   (mogelijkheid voor additionele excursies)

Dag 2: Cairo

Ontbijt. Volledige dag bezoek Memphis de eerste hoofdstad van Egypte. Verplaatsing naar Sakkara om de eerste trap piramide gebouwd voor koning Zoser te zien. Lunch in een restaurant vegetarisch is mogelijk. Vervolgens een bezoek aan de Giza pyramiden: Cheops, Chephren en Mycerinus bewaakt door de mysterieuse Sphinx; een mystiek standbeeld met het lichaam van een leeuw en een mensenhoofd. (Rijden op een kameel kan ter plaatse op verzoek geregeld worden.) Vervolgens een bezoek aan Khan El Khalili Bazaar. Hierna terug naar het hotel. Tweede overnachting.

Dag 3: Cairo

Ontbijt. Volledige dag bezoek aan het ‘oude’ gedeelte van Cairo met onder andere een bezoek aan de kerk van Abu-Sergah, sint Barbara, “de galgenkerk”, de oude joodse Ben Ezra synagoge, gevolgd door een bezoek aan de citadel met de Alabaster moskee, Joeh’s muren, Mohamed Ali Pasha paleis met een mooi panoramisch uitzicht over Cairo van de Moqattam berg. Lunch in het restaurant (vegetarisch is mogelijk), gevolgd door een bezoek aan het Egyptisch museum van Antiquiteiten. Hierna terug naar het hotel. Derde overnachting.

Dag 4: Cairo/Sharm

Ontbijt. Verplaatsing naar Sharm en inchecken in het hotel
Vierde overnachting.

Dag 5: Sharm/ St. Catherine

Ontbijt. Vrije tijd om naar het strand te kunnen gaan. Middag excursie naar St. Catherine aankomst in het hotel. Na het diner de beklimming van de Mozes berg. Vijfde overnachting.

Dag 6: St. Catherine/ Sharm

Zonsopkomst vroeg in de morgen. Bezoek met gids aan het klooster van St. Catherine. Terugreis naar Sharm. Zesde overnachting.

Dag 7: Sharm/ Cairo

Ontbijt. Vrije tijd om naar het strand te kunnen gaan tot het vertek naar Cairo luchthaven.

 

Tarieven per persoon vanaf: € 399,-

De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen.

Additionele excursies:

Geluid en licht laser show
Cruise op de Nijl met een open buffet dinershow.
Paranoiac dorpsleven beleven.
Een Additionele excursies:
felucca tocht op de nijl van 1 uur.

                    -------------------------------------------------------------

 * Verplaatsingen: ontvangst, verplaatsingen naar alle bestemmingen.
Sightseeing: rondreizen met professionele engelstalige gids inclusief toegangsprijzen en transportatie.