Cairo, Aswan, Luxor.

6 overnachtingen 7 dagen

Dag 1: Cairo

Aankomst Cairo luchthaven, ontvangst en begeleiding naar het Middle East 4 sterren hotel om in te checken http://www.middleeasthotel.com.e.g./index1.HTML. Eerste overnachting.   (mogelijkheid voor additionele excursies)

Dag 2: Cairo

Ontbijt. Volledige dag bezoek aan de Giza pyramiden: Cheops, Chephren en Mycerinus bewaakt door de mysterieuse Sphinx; een mystiek standbeeld met het lichaam van een leeuw en een mensenhoofd. (Rijden op een kameel kan ter plaatse op verzoek geregeld worden.) Lunch in het restaurant (vegetarisch is mogelijk), gevolgd door een bezoek aan het Egyptisch museum van Antiquiteiten. ‘s Middags naar het station voor het vertrek naar Aswan met de slaaptrein http://www.sleepingtrains.com/ waar zowel diner als ontbijt genuttigd worden. Tweede overnachting.

Dag 3: Aswan

Ontbijt. Aankomst in Aswan vervolgens aan boord op de Nijl cruise met lunch. Middag bezoek aan de niet voltooide obelisk en de dam van Aswan. Diner op de boot ‘s nachts varen naar Kom Ompo http://www.pnccruises.com/ . Derde overnachting.

Dag 4: Aswan/ Kom Ompo/ Edfu

Ontbijt. Bezoek aan de tempel van de goden Sobek en Haroesis. Vervolgens verder varen naar Edfu met lunch op de boot. Bezoek aan de tempel van “tijden” diner op de boot terwijl verder gevaren wordt richting Luxor. Vierde overnachting.

Dag 5: Luxor

Ontbijt. Op de westoever van de Nijl bezoek aan de vallei van de koningen de tempel van Hatshepsut en de colossi van Memnon. Lunch aan boord met aansluitend een vrije middag. High tea en diner aan boord. Vijfde overnachting.

Dag 6: Luxor/ Cairo

Ontbijt. Bezoek aan de oostoevre van de Nijl met de Karnak en Luxor tempels. In de middag naar het station voor het vertrek naar Cairo met de slaaptrein http://www.sleepingtrains.com/ waar zowel diner als ontbijt genuttigd worden.  Zesde overnachting.

Dag 7: Cairo

Ontbijt. Aankomst in Giza station met daaraan sluitend het vertek naar Cairo luchthaven.

 

Tarieven per persoon vanaf: € 280,-

Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen.

 

Prijs per persoon in 2 persoonsslaapkamer ,4 sterren hotel