Cairo, Alexandria

4 overnachtingen 5 dagen.

 

Dag 1: Cairo

Aankomst Cairo luchthaven, ontvangst en begeleiding naar het hotel om in te checken. Eerste overnachting.   (mogelijkheid voor additionele excursies).

Dag 2: Cairo

Ontbijt. Volledige dag bezoek aan Giza pyramiden: Cheops, Chephren en Mycerinus bewaakt door de mysterieuse Sphinx; een mystiek standbeeld met het lichaam van een leeuw en een mensenhoofd. (Rijden op een kameel kan ter plaatse op verzoek geregeld worden.) Vervolgens een bezoek aan Khan El Khalili Bazaar. Hierna terug naar het hotel. Tweede overnachting.

Dag 3: Cairo

Ontbijt. Volledige dag bezoek aan het ‘oude’ gedeelte van Cairo met onder andere een bezoek aan de kerk van Abu-Sergah, sint Barbara, “de galgenkerk”, de oude joodse Ben Ezra synagoge, gevolgd door een bezoek aan de citadel met de Alabaster moskee, Joeh’s muren, Mohamed Ali Pasha paleis met een mooi panoramisch uitzicht over Cairo van de Moqattam berg. Lunch in het restaurant (vegetarisch is mogelijk), gevolgd door een bezoek aan het Egyptisch museum van Antiquiteiten. Hierna terug naar het hotel. Derde overnachting.

Dag 4: Cairo/ Alexandria

Ontbijt. Veplaatsing naar Alexandria met busjes met airconditioning. Aankomst in Alexandria ook wel de bruid van  de middenlandse zee genoemd. Bij aankomst begint het programma met een bezoek aan El Montazah zomer paleis waarbij gewandeld en genoten kan worden van de Montazah tuinen. Dit paleis was gebouwd in 1892 en was het zomer verblijf van de Egyptische koninklijke familie. Lunch wordt hier ook genuttigd en is inbegrepen. Na de lunch volgt een bezoek aan het fort  en de citadel van Qaitbay (niet van binnen) dat rond 1480 gebouwd was door Mamluk Sultan Qaibay en de Alexandria bibliotheek. De dag eindigt met een bezoek aan de catacombe van Kom El- Shoukafa. Deze graven werden in de rotsen uitgehakt in de tijd van de Antoine heersers (2de eeuw na Christus) voor een rijke famlie die de oude Egyptische religie uitoefenden. Deze tomben zijn de laatste overblijfselen van deze religie. Vervolgens volgt de terugreis naar Cairo. Vierde overnachting.

Dag 5: Cairo

Ontbijt. Vertrek naar de luchthaven van Cairo.

 

Tarieven per persoon vanaf: € 245,-

Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen.

 

Prijs per persoon in 2 persoonsslaapkamer ,4 sterren hotel.