Actie 2022.

*05daagse vliegreis, Sharm El Sheikh, 5*Hotels alle inclusief. v.a. € 679,- ...

**Umrah (????).

Umrah Programm v.a. € 1595,-...

*** Hadj (????).

Hadj Programma v.a., € 5255,-...

fotoboek

fotoboek Alexandria
fotoboek Cairo-Elgiza
fotoboek heilige familie
fotoboek Luxor-Aswan
fotoboek Saudi-Arabia


Cultuur reizen Egypte

Egypte  is een grote staat in het noordoosten van Afrika. Het land omvat ook het Sinaïschiereiland, dat fysiek als een deel van het Aziatisch continent wordt gezien. Egypte grenst aan de Middellandse Zee in het noorden, de Gazastrook en Israël in het noordoosten, de Rode Zee in het oosten, Soedan in het zuiden en Libië in het westen.

Egypte heeft een oppervlakte van 1.001.450 km² en ruim 83 miljoen inwoners. Van de bevolking is een groot deel woonachtig in de vruchtbare omgeving van de Nijl. De Nijl wordt ook wel de 'levensader van Egypte' genoemd. Isis Reizen biedt u een onvergetelijke kijk op de Nijl door de cruises die wij voor u samengesteld hebben. Langs de Nijl woont bijna de gehele bevolking en langs de Nijl bevinden zich  grote steden zoals de hoofdstad Caïro en Alexandrië ook wel tweede hoofdstad genoemd. Grote delen van de rest van het land worden bedekt door woestijnen, waaronder de Sahara.

De geschiedenis van Egypte is gaat heel ver terug. Het Oude Egypte was een van de oudste beschavingen ter wereld en is in het huidige Egypte nog terug te zien in de vorm van enkele beroemde bouwwerken, zoals de Sfinx en de Piramiden van Gizeh en de archeologische sites rond Luxor.

Via Isis Reizen kunt u op een geweldige manier kennismaken met deze bezienswaardigheden.

 

Hiernaast kunt u de speciaal samengestelde reisprogramma's bekijken.