Actie 2021.

*05daagse vliegreis, Sharm El Sheikh, 5*Hotels alle inclusief. v.a. € 480,- ...

**Umrah (????).

Umrah Programm v.a. € 1395,-...

*** Hadj (????).

Hadj Programma v.a., € 4695,-...

fotoboek

fotoboek Alexandria
fotoboek Cairo-Elgiza
fotoboek heilige familie
fotoboek Luxor-Aswan
fotoboek Saudi-Arabia


Umrah

the-kaba-01-750Umrah

Bij aankomst in Mekka is het eerste ritueel de tawaaf. Hierbij loopt de pelgrim onder het uitspreken van smeekbeden zeven keer rond de Ka'aba, het kubusvormige "Huis van God" ("Baitullah"), die het hart van de moskee vormt en die ieder jaar opnieuw van een rijk bewerkt omhulsel ("kiswah") voorzien wordt: een zwarte brokaten doek, met daarop in gouddraad geborduurde Koranverzen. Links van de ingang van de Ka'aba bevindt zich de Zwarte Steen, die volgens een overlevering ooit wit was, maar door de zonden van de mens zwart werd.

Daarna volgt een ritueel dat sa'i genoemd wordt. Hier lopen de pelgrims zevenmaal tussen twee heuvels heen en weer.
Net zoals Hadjar (Hagar) wanhopig tussen deze heuvels (Safa en Marwah) heen en weer liep toen zij op zoek was naar water voor zichzelf en haar zoon Ismal. Dit toen zij door Ibrahim in de woestijn waren achtergelaten.
Nadat Hadjar zevenmaal heen en weer had gelopen verscheen de engel Djibriel en wees haar op een bron die aan de voeten van Ismal ontsprongen was. Zij noemde die bron Zamzam en het water daaruit wordt tijdens de bedevaart veelvuldig door de pelgrims gedronken.