Actie 2022.

*05daagse vliegreis, Sharm El Sheikh, 5*Hotels alle inclusief. v.a. € 679,- ...

**Umrah (????).

Umrah Programm v.a. € 1595,-...

*** Hadj (????).

Hadj Programma v.a., € 5255,-...

fotoboek

fotoboek Alexandria
fotoboek Cairo-Elgiza
fotoboek heilige familie
fotoboek Luxor-Aswan
fotoboek Saudi-Arabia


Al-Masjid al-Haram

Al Masjid al Haram en de Ka'aba,

De Ka'aba is een kubusvormig gebouw en staat in de grote moskee in Mekka. Het is het centrale heiligdom van de islam en staat ook wel bekend als Bayt Allah ("Huis van god"). Als onderdeel van de hadj de bedevaart naar Mekka, loopt men zeven keer rond de Ka'aba. Ook legt de Ka'aba de islamitische gebedsrichting vast. Een moslim bidt altijd in de richting van de Ka'aba, dat is dus, als hij niet in Mekka is, in de richting van Mekka.

Al-Masjid al-Har?m is de grote moskee in de Saoedische stad Mekka. In deze moskee bevindt zich de Ka'ba, De Ka'ba is volgens de islamitische overlevering het eerste gebedshuis ter wereld. Deze moskee is ook bekend onder de naam Haram en Haram Sharif.

Binnen deze moskee is er plaats voor ongeveer 820.000 moslims Tijdens de hadj is de moskee echter overvol van de bedevaartgangers en wordt er overal in de straten van Mekka gebeden.

Volgens de overlevering is de moskee aanvankelijk gebouwd door engelen nog voordat de mens geschapen was. God had hun de opdracht gegeven een aardse plaats der aanbidding te bouwen, die een weerspiegeling van al-Baytu l-Ma?mur (het huis der aanbidding) is. Al-Baytu l-Ma'mur is een hemelse Kaaba in de zevende Hemel recht boven de aarde, waar Mohammed na zijn bezoek tijdens de Nachtreis over zei dat iedere dag 70.000 andere engelen God aanbidden.

De moslims gebruiken de zwarte steen van de Ka'ba in de moskee als gebedsrichting tijdens de salat om de eenheid te symboliseren.